require_once()

Az require_once() beilleszt és feldolgoz fájlokat a program futása közben. Ez hasonló az require() működéséhez, azzal a fontos különbséggel, hogy ha a már egyszer beillesztésre került kódot a PHP nem próbálja meg ismét betölteni.

A require_once() használatos azokban az esetekben, amikor ugyanaz a fájl esetleg többször kerülhet beillesztésre a szkript futása során, de biztosítani kell, hogy ez ténylegesen csak egyszer történjen meg, így megelőzve a függvények újradefiniálását, változók értékének átállítását, stb.

További példákhoz az require_once() és include_once() használatához nézd meg a PEAR kódot, ami a legfrissebb PHP disztribúciókban megtalálható.

Megjegyzés: A require_once() PHP 4.0.1pl2 verzióban került a nyelvbe.

Megjegyzés: Különös figyelemmel kell lenni arra, hogy hogyan viselkedik a a require_once() és a include_once() olyan operációs rendszereken, ahol az állománynevek nem nagybetűérzékenyek (mint pl. Windows)

Példa 12-8. require_once() nagybetűérzékeny

require_once("a.php"); // a.php kerül beillesztésre
require_once("A.php"); // ismét a.php kerül beillesztésre pl. Windows-on!

Figyelem

A PHP Windows rendszeren futó verziója jelenleg nem támogatja a távoli állomány elérést e függvény használatakor, még akkor sem, ha az allow_url_fopen engedélyezett.

Lásd még: include(), require(), include_once(), get_required_files(), get_included_files(), readfile() és virtual()!