require()

A require() beilleszti és feldolgozza a megadott fájlt. Ennek részletes mikéntjéről, lásd include()!

A require() és az include() megegyezik egymással a hibakezelését leszámítva. Az include() nem fatális hibát, figyelmeztetést generál, a require() viszont fatális hibát jelez. Másszóval, ahol az igényelt fájl nemlétekor a futást meg kell szakítani, ajánlott a require(). Az include() nem így viselkedik, a hibától függetlenül a szkript futtatása folytatódik. Bizonyosodj meg, hogy a include_path helyesen van beállítva!

Példa 12-2. Egyszerű require() példák

<?php

require 'prepend.php';

require $valamifajl;

require ('valamifajl.txt');

?>

Lásd az include() oldalát még több példáért!

Megjegyzés: PHP 4.0.2 előtt, a következők szerint működött. A require() mindig beolvasta a kívánt fájlt, még ha az a require()-t tartalmazó sorra soha nem is került vezérlés. A feltételes szerkezetek nem befolyásolták a működését. Mégis, ha a require()-t tartalmazó sorra nem került vezérlés a megadott fájlban lévő kód nem futott le. Ehhez hasonlóan, a ciklusok sem befolyásolták a működését. Habár a fájlban szereplő kód függött az azt körülölelő ciklustól, a require() maga csak egyszer történt meg.

Figyelem

A PHP Windows rendszeren futó verziója jelenleg nem támogatja a távoli állomány elérést e függvény használatakor, még akkor sem, ha az allow_url_fopen engedélyezett.

Lásd még: include(), require_once(), include_once(), eval(), file(), readfile(), virtual() és include_path!