Next: SCSI beállítások Up: Az első lépés a kernel konfigurálása Previous: Blokk eszközök támogatása   Tartalomjegyzék


3.2.4.6       Hálózati opciók

 

42 . ábra Hálózati opciók

A hálózati opciókban azt állíthatjuk be, hogy milyen hálózati elemeket támogasson a kernel. A kernel a TCP/IP-n kívül több hálózati protokollt is támogathat (pl. IPX), de pillanatnyilag ezek nem érdekesek számunkra.

·         Packet socket – Azokhoz az alkalmazásokhoz használják, amelyek közvetlenül a hálózati kártyával kommunikálnak (pl. tcpdump). Válaszoljunk igennel „y”

·         Kernel/User netlink socket – Kétirányú kommunikációt engedélyez a kernel részei, vagy moduljai és a felhasználói programok között. Válaszoljunk igennel „y”.

·         Network firewalls – Ha hálózati tűzfalnak is akarjuk használni a gépet, akkor válaszoljunk igennel „y”.

·         Unix domain sockets – Feltétlenül szükséges a hálózatok „socket alapú” kialakításához. Válaszoljunk igennel „y”.

·         Socket filtering – Szükséges a különböző „socket alapú” kapcsolatok szűréséhez. Válaszoljunk igennel „y”.

·         TCP/IP networking – Mivel TCP/IP-t használunk, ezért elengedhetetlen. Válaszoljunk igennel „y”.

·         IP: firewalling – Ez akkor szükséges, ha a „Networt firewalls” opciót telepítettük. Válaszoljunk igennel „y”.

·         IP: firewall packet netlink device – Ezek a tűzfal és csomagfűző funkciók, melyekre feltétlen szükségünk van. Válaszoljunk igennel „y”.

·         IP: aliasing support – Ez szükséges a „Név alapú Virtuális Gép” létrehozásához, amit az Apache-nál használunk. Kell, ezért válaszoljunk igennel „y”.

·         IP: TCP syncookie support – Ezzel védekezni lehet a „SYN elárasztásos” DoS támadások ellen. Válaszoljunk igennel „y”

·         IP: allow large windows – Ha nagysebességű hálózatot használunk akkor célszerű lehet a használata, de csak 16MB RAM felett javasolt, mert több memóriát foglal a hálózati buffer tárolóknak. Ma már nyugodtan használható, mert ennél biztosan sokkal több memóriánk van. Válaszoljunk igennel „y”.

·         Ha szükségünk van egyéb hálózati protokollokra, akkor jelöljük ki azokat is.


Next: SCSI beállítások Up: Az első lépés a kernel konfigurálása Previous: Blokk eszközök támogatása   Tartalomjegyzék

 
Misóka Zoltán 2000. 10. 05.