Next: Fájlrendszerek támogatása Up: Az első lépés a kernel konfigurálása Previous: Hálózati eszközök támogatása   Tartalomjegyzék


3.2.4.9       Karakteres eszközök támogatása

Karakteres eszközök azok, amelyek az adatokat nem blokkokban, hanem bitenként (bájtonként) továbbítják. Ilyenek pl. a billentyűzet, az egér, a soros busz, a párhuzamos busz, a terminál, stb. (Az eszközök, amelyek nem „blokk eszközök”, azok a „karakteres eszközök”.)

·         Virtual terminal – Ez szükséges ahhoz, hogy a billentyűzetet és a monitort használhassuk egy konzolon, ami egy virtuális terminálon fut. Válasszuk az igent „y”.

·         Support for console on virtual terminal – Ez szükséges ahhoz, hogy egy virtuális terminálon egy konzolt működtethessünk. Válasszuk az igent „y”.

·         Standard/Generic serial support – Általános soros port támogatás. Soros egerekhez, külső soros modemekhez kell. Válasszuk az igent „y”.

·         Paralell Printer support – Ha párhuzamos portra csatlakozó nyomtatót akarunk használni a direkt log nyomtatáshoz, akkor válaszoljunk igennel „y”.

·         Mouse support (not serial mice) – Nem soros egerek támogatásához, pl. PS2-es egérhez kell. Válaszoljunk igennel „y”.

·         Watchdog Timer support – Szükségünk lehet Watchdog-ra. Válaszoljunk igennel „y”.

·         Watchdog cards/Software Watchdog -  Szoftveres Watchdog használatához válaszoljunk igennel „y”.

 

 

45 . ábra Karakteres eszközök


Next: Fájlrendszerek támogatása Up: Az első lépés a kernel konfigurálása Previous: Hálózati eszközök támogatása   Tartalomjegyzék

 
Misóka Zoltán 2000. 10. 05.