Next: A merevlemezek particionálása "fdisk" segítségével Up: A RH6.2 installálása Previous: A billentyűzet és az egér beállítása   Tartalomjegyzék


3.1.6        A telepítés elkezdése

A hivatalos telepítési folyamat egy üdvözlő képernyővel kezdődik, ahol a bal oldali Súgó ablakban információkat kaphatunk arról, hogy a Red Hat Linux hivatalos Web-oldalán milyen információkra és dokumentumokat találhatunk. Természetesen mindezek az anyagok részben vagy egészben megtalálhatók a disztribúció CD-in is.

13 . ábra Az üdvözlő képernyő

A telepítést meggyorsítandó, lehetőségünk van előre konfigurált rendszerek telepítésére is. Ezt elsősorban azoknak ajánlom, akik csak most ismerkednek az operációs rendszer telepítésével. A GNOME vagy KDE munkaállomás telepítése elsősorban a telepítendő grafikus felületekre utalnak.

14 . ábra Az telepítendő rendszer kiválasztása

A SERVER kiválasztása elsősorban olyan gép telepítéséhez javasolt, amely azokat a szerver programokat tartalmazza, amelyeket a Linux képes szolgáltatni egy hálózatban. Ebben az esetben nem történik meg automatikusan a grafikus környezet beállítása.

A haladó telepítők lehetőség szerint a CUSTOM telepítést válasszák, mert ebben az esetben tetszőleges programcsoportokat (több azonos témakörbe tartozó program halmaza), vagy akár egy-egy különálló programcsomagot (olyan csomag, mely tömörítve tartalmazza a telepítendő programok részeit) is telepíthetnek, azaz ebben az esetben pontosan azokat a programokat lehet telepíteni, amelyekre szükségünk lesz. Megfigyelhető a kép jobb felső sarkában egy „use fdisk” feliratú gomb, amellyel az „fdisk” programot választhatjuk a merevlemezek partícionálásához. Alap helyzetben a telepítő program a „Disk Druid” nevű partícionálót használja.


Next: A merevlemezek particionálása "fdisk" segítségével Up: A RH6.2 installálása Previous: A billentyűzet és az egér beállítása   Tartalomjegyzék

 
Misóka Zoltán 2000. 10. 05.