Szerverek - IIS/PWS

Ez a fejezet az IIS szerverekre vonatkozó PHP telepítési útmutatókat tartalmazza, mind az IIS3, mind az IIS4 verziókhoz.

Windows 9x/NT/2000 és PWS/IIS 3

Ezen szervereken a konfigurálás a megadott REG fájl segítségével javasolt (pws-php4cgi.reg). Szerkesztheted ezt a fájlt, hogy a kiterjesztések és a PHP könyvtárait megadd. Vagy követheted az alábbi lépéseket, hogy elkészítsd ezt saját kezűleg.

Figyelem

Az alábbi lépések a windows registry-ben való közvetlen szerkesztést igénylik. Egyetlen hiba használhatatlanná teheti a rendszeredet! Mindenképpen készíts egy biztonsági másolatot, mielőtt bármi mást tennél. A PHP Team nem vállal felelősséget semmilyen kárért!

A következő lépések nem befolyásolják a web szerver üzembehelyezését, és csak akkor van rá szükség, ha a php szkriptjeidet parancssorból is szeretnéd futtatni - pl. c:\myscripts\test.php) - vagy a fájlböngészőben duplakattintásra elindítani azokat. Ugord át ezeket a lépéseket, ha azt akarod, hogy duplakattintásra inkább a szövegszerkesztődbe töltődjenek be a PHP szkriptek.

PWS és IIS 3 használók így már rendelkeznek egy teljesen funkcionális rendszerrel. IIS 3 használóknak ajánlható Steven Genusa ötletes script map konfiguráló eszköze.

Windows és 4-es vagy újabb PWS

Kétféle módon lehet a PHP-t 4-es vagy újabb verziójú PWS-hez installálni: ez egyik a CGI bináris, a másik az ISAPI modul dll használata.

Ha a CGI változat mellett döntesz, akkor:

Ha ISAPI modulként akarod használni, akkor:

Windows NT/2000 és IIS 4

A PHP telepítése IIS 4-el felszerelt Windows NT/2000 szerverre a következőképpen történik: