ImagePSText

(PHP 3>= 3.0.9, PHP 4 )

ImagePSText --  Egy képbe PostScript Type1 típusú szöveget ír

Leírás

array imagepstext ( int image, string text, int font, int size, int foreground, int background, int x, int y [, int space [, int tightness [, float angle [, int antialias_steps]]]])

Size pixelben.

A foreground az a szín, amivel a szöveg kiíródik. A background az a szín, amelyet háttérszínnek feltételez a rajzolóalgoritmus (antialiasing miatt kell). A függvény egyetlen background színű pontot sem fog rajzolni, így a háttérnek nem kell egyszínűnek lennie.

Az x, y által adott paraméterek fogják a szöveg kezdetét meghatározni (durván az első karakter bal alsó sarkát). Ez egy különbség a ImageString(), függvénytől, ahol az x, y paraméterek az első karakter jobb felső [vagy bal felső] sarkát határozzák meg. Ha nem érted, hogy miért úgy rajzol a függvény, olvasd a PostScript dokumentációját a betűkészletekkel meg a koordinátarendszerekkel kapcsolatban!

A space paraméter segítségével a betűkészlet alapértelmezett térközének méretét tudod szabályozni. A megadott mennyiség a normál térközhöz hozzáadódik, így van értelme negatív térközt is megadni.

A tightness paraméter segítségével a betűk közötti térköz nagyságán tudsz változtatni. A megadott mennyiség a normál térközhöz hozzáadódik, így negatív is lehet.

A angle paraméter fokban értendő.

Az antialias_steps paraméter segítségével az antialiasing-hoz használt színek számát tudod szabályozni. A megengedett értékek: 4 és 16. 20-nál kisebb betűméret esetén a nagyobb értéket célszerű használni. Nagyobb betűkre használj 4-et, mert így gyorsabb a betűk rajzolása!

A space és a tightness paraméterek egysége a "karakter távolság egység", ami ezrede az em-nek [0.001em, jól mondom?].

A space, tightness, angle és a antialias paraméterek elhagyhatók.

A függvény egy tömbbel tér vissza, melynek az alábbi elemei vannak:

0bal alsó x-koordináta
1bal alsó y-koordináta
2jobb felső x-koordináta
3jobb felső y-koordináta

Lásd még az imagepsbbox() függvényt!