Előző Következő Tartalomjegyzék

9. Egyveleg

9.1 Hogyan használhatjuk a Microsoft Windows (tm) True Type betűkészleteket ?

Az információ David Mihm-től származik (davemann@ionet.net), aki ezt küldte az AfterStep levelező listára:

Ti egy szerver által kezelt True Type betűkészleteket használhattok. Szó esett arról, hogy néhány WM-ben erről ez a szerver gondoskodik:

Az Xfstt, az "X11 Font Server for TT fonts" a TT betűkészleteket megjelenítését a lehető legjobbá teszi, a legjobb nyújtható betűket állítja elő az alacsony felbontású képernyőkön is.
Ez a szerver sunsite szerveren található: ftp://sunsite.unc.edu/pub/Linux/X11/fonts/

Mindig próbáld meg a lehető legfrissebb verziót használni, ehhez figyelj a verziószámra.

F. Nicolaas Benders szerint (benders@slackworks.com), nehézkes lehet a szerver használata:

Én a 0.97 verziót futtatom és ez jól működik néhány problémával. Amikor elindítom,  az automatikusan leterheli a CPU-t egészen addig, amig az működőképes. Szemétbe kívánom azt a font szervert, aminek több mint 50%-os CPU használatra van szüksége, valaki tapasztalt még  ilyet?
Természetesen, ha bárki rendelkezik valamilyen megoldással, akkor azt mi is szívesen hallgatjuk!

9.2 Mi a Window Maker, hol lehet hallani róla?

WindowMaker -- most Window Maker -- az új NeXT-like window manager amit Alfredo Kojima (kojima@inf.ufrgs.br) programozó készített egy kis csoport más emberrel. Ez a OpenStep/GNUStep alkalmazásokat használja, és erre mondták azt, hogy a "következő-generációs_ablakkezelő", amely ablakkezelő a GNUstep-et választotta. Letölthető a http://www.windowmaker.org oldalról.

Habár ajánljuk a WindowMaker-t, nem szabad elfelejteni, hogy ez még a tervezés korai szakaszában van. Láthatóan nagyon gyors, és igen jó kinézetű ablakkezelő lehet belőle.


Előző Következő Tartalomjegyzék