Problémák?

Olvasd el a FAQ-ot

Néhány probléma bizony gyakran előfordul. A leggyakrabban előforduló gondok és válaszok a PHP FAQ-ban olvashatóak, melynek címe: http://www.php.net/FAQ.php

Egyéb problémák

Ha még mindig elakadsz, talán valaki a PHP telepítési levelezési listán tud segíteni. Jól teszed, ha először megnézed az archívumot, hátha már valaki megválaszolt egy hasonló kérdést. Az archívum elérhető a support oldalon a http://www.php.net/ címen. Az angol PHP telepítési levelezőlistára való feliratkozáshoz küldj egy üres levelet a php-install-subscribe@lists.php.net. címre. A levelezőlista címe: php-install@lists.php.net. A magyar PHP levelezőlistára való feliratkozáshoz küldj egy subscribe témamegjelöléssel rendelkező levelet a wl-phplista-request@gimli.externet.hu. címre. A levelezőlista címe: wl-phplista@gimli.externet.hu.

Ha segítséget szeretnél kapni valamelyik levelezőlistán, légy szíves próbálj meg precíz lenni, és minden fontos részletet adj meg a környezetről (operációs rendszer neve, PHP verziószám, web szerver neve, miként használod a PHP-t - CGI vagy szerver modulként, stb.). Ezenkívül adj meg elég PHP kódot, hogy a többiek reprodukálni és tesztelni tudják a problémát.

Bug jelentések

Ha úgy gondolod, hogy programhibát találtál a PHP feldolgozóban, légy szíves jelentsd a fejlesztőknek (angolul). Lehet, hogy a PHP fejlesztői semmit sem sejtenek felőle, és ha te nem jelented be, előfordulhat, hogy nem lesz kijavítva. Hibákat a bug-követő rendszeren regisztrálhatsz, melynek címe: http://bugs.php.net/.