Szerverek - CGI/parancssori verzió

Alapbeállításban a PHP CGI programként fordul le. Ez létrehoz egy parancssorból használható értelmezőt, ami CGI feldolgozásra vagy nem webbel kapcsolatos PHP programozásra is használható. Ha egy olyan webszervert futtatsz, amelyhez a PHP modul szintű támogatással rendelkezik, akkor jobb teljesítmény eléréséhez használd inkább azt a módszert. A CGI verzió azonban lehetővé teszi az Apache-ot használóknak, hogy más-más PHP oldalakat más-más user-id-kkel futtassanak. Olvasd el a biztonságról szóló fejezetet, ha CGI-ként szeretnéd használni a PHP-t.

Tesztelés

Ha CGI programként fordítottad le a PHP-t, tesztelheted az eredményt azzal, hogy beírod make test. Mindig jól jön, ha leteszteled, mert így rögtön észlelhetsz olyan problémákat, amik esetleg csak később bukkantak volna fel.

Szintmérés (benchmarking)

Ha CGI programként fordítottad le a PHP 3-at, tesztelheted a sebességét azzal, hogy beírod make bench. Ha a "safe mode" be van kapcsolva, talán nem fog jól lefutni a benchmark, a megengedett 30 másodperc alatt. Ez azért van, mert a set_time_limit() nem használható safe mode-ban. Használd a max_execution_time konfigurációs beállítást, hogy megadhasd ezt az időt a szkriptjeidnek. A make bench nem veszi figyelembe a konfigurációs fájlt.

Megjegyzés: A make bench csak PHP 3-ban érhető el!