session_cache_limiter

(PHP 4 >= 4.0.3)

session_cache_limiter -- Az aktuális munkamenet cache korlátozás lekérdezése / beállítása

Leírás

string session_cache_limiter ( [string cache_limiter])

A session_cache_limiter() visszatér az aktuális munkamenet cache korlátozás értékével. Ha a cache_limiter paraméter is meg van adva, a cache korlátozás a megadott értékre változik.

A cache korlátozás szabályozza a cache befolyásoló HTTP fejléceket, amiket a PHP a böngészőnek küld. Ezek a fejlécek szabályozzák, hogy a munkameneteket használó oldalak hogyan jelenjenek meg a gyorsítótárakban. Ha a nocache értéket állítod be, minden kliens oldali cache-elést letiltasz. A public értékkel éppen ellenkezőleg engedélyezed a cache-elést. Ezen kívül még a private értéket is meg tudod adni, ami valamivel korlátozottabb, mint a public.

private módban az Expire fejléc, amit a böngésző kap gondot okozhat a feldolgozásban néhány böngészőnél, mint pl. a Mozilla. Ezt a problémát a private_no_expire mód bekapcsolásával tudod orvosolni. Az Expire fejlécet ebben a módban nem küldi el a PHP a kliensnek.

Megjegyzés: A private_no_expire a 4.2.0dev verzióban került a lehetőségek közé.

A korlátozó érték a php.ini session.cache_limiter beállítására áll vissza a PHP program kérések végrehajtásakor. Ezért minden programban, ahol az alapértelmezett korlátozás nem megfelelő, meg kell hívnod a session_cache_limiter() függvényt a session_start() hívása előtt.

Példa 1. session_cache_limiter() példák

<?php

# A korlátozó 'private' értékre állítása

session_cache_limiter('private');
$cache_limiter = session_cache_limiter();

echo "A cache korlátozás értéke $cache_limiter<p>";
?>