flush

(PHP 3, PHP 4 )

flush -- A kimeneti puffer üritése

Leírás

void flush ( void)

Ezzel a függvénnyel tudjuk kényszeríteni a php kimenetét esetlegesen pufferelő programnak (ez lehet a CGI réteg, avagyon a webszerver például), hogy azonnal ürítse ezt a puffert. Gyakorlatilag ez annyit jelent, hogy az adatok azonnal elindulnak a böngésző fele.

Megjegyzés: A flush() nincs hatással a php saját pufferelési rendszerére, sem a böngésző esetleges pufferelési mechanizmusára.

Bizonyos szerverek, példának okáért a Win32 alatt futók ennek ellenére is pufferelik a php-től kapott kimenetet, amíg annak futása be nem fejeződik.

Az Apache szerver moduljai, mint például a mod_gzip is rendelkezhetnek saját pufferelési rendszerrel. Ezáltal lehetséges, hogy a flush() meghívása nem eredményez azonnali adatküldést a böngésző fele.

Az is lehetséges még, hogy a böngésző maga puffereli a kapott adatokat. Például a Netscape a kapott html-t puffereli, amíg egy sorvége jellel nem találkozik, vagy egy html címke kezdetét nem látja. Emellett a táblázatokat csak a </table> zárócímke megérkezése után rajzolja ki.