Utolsó módosítás időpontja: 1996. március 28.

Ez a dokumentum Ian Jackson (ijackson@nyx.cs.du.edu): Linux Frequently Asked Questions with Answers (10 Sep 1995) című kiadványán alapul. Itt megtalálhatjuk a válaszokat a Linuxal kapcsolatban leggyakrabban feltett kérdésekre. A XIII. fejezet 2. pontjában a A Linux-FAQ milyen formátumokban férhető hozzá? kérdésre is választ kaphatunk. Mi az a Linux? Erről az I. fejezet 1. pontja alatt olvashatunk többet. A Linux FAQ-ot érdemes a Linux-HOWTO dokumentációkkal együtt olvasni.

Az eredeti angol nyelvű Linux-HOWTO-k a következő anonymous ftp helyekről tölthetők le:

Magyarországi tükrök:

A Linux anonymous ftp szerverek anyagait több helyen tükrözik, ezekről találunk egy listát a II. fejezet 5. pontja alatt (Hol találhatók FTP-vel letölthető Linuxos anyagok?). A Hol találhatók a Linux-HOWTO-k és egyéb dokumentációk? kérdésre a II. fejezet 1. pontja ad választ. Ugyanezen a helyen, az INFO-SHEET-ben és a META-FAQ-ban további listát találunk Linux információkról.

Az LDP (Linux Documentation Project) dokumentáció megtalálható a sunsite.unc.edu anonymous ftp szerveren a /pub/Linux/docs/LDP könyvtárban. Ezek a dokumentumok felbecsülhetetlen értéket képviselnek, elsősorban az új Linuxos felhasználóknak hasznos olvasmányok.

Mielőtt egy kérdést postáznánk bármely Linuxos levelezési listára, vagy hírcsoportnak, tüzetesen olvassuk végig ezeket a dokumentumokat és ezt a FAQ-ot! (ld. XII. fejezet, 1. pont: Megválaszolatlan kérdések.)