next up previous index
Következő: 5.1.17.2 /proc: Kernel és Fel: 5.1.17.1 Linux Előző: 5.1.17.1.1 / : A   Index

5.1.17.1.2 /dev : Eszközmeghajtó és speciális fájlok

Valamennyi eszközmeghajtó és speciális fájl esetében a /dev könyvtárban ragaszkodni kellene a Linuxra Megállapított Eszközmeghajtók (Linux Allocated Devices) dokumentumhoz, amely elérhető a Linux kernel forrásával együtt. E dokumentum fenntartója H. Peter Anvin <hpa@zytor.com>.

A /dev könyvtár szimbolikus hivatkozásai (symbolic links) ne legyenek terjesztve a Linux rendszerrel együtt, kivéve amelyeket a Linuxra Megállapított Eszközmeghajtók (LAD) dokumentum is tartalmaz.

Követelmény, hogy ne legyenek össze-vissza készített szimbolikus hivatkozások (symlinks), mivel a helyi beállítások gyakran eltérnek majd attól az állapottól, amely a terjesztő fejlesztői gépén vannak. Bár előfordulhat, hogy egy terjesztés (distribution) installációs scriptje konfigurálja a szimbolikus hivatkozásokat, ezek a szimbólikus hivatkozások azonban gyakran nincsenek frissítve, ha helyi változtatásokat eszközöltek a hardverben. Mindemellett, amennyiben megbízhatóan használhatóak helyi szinten, valóban jobbá tudják tenni a használatot.
1999-09-17