next up previous index
Következő: 5.1.16.12.2 /var/state/misc : Különféle Fel: 5.1.16.12 /var/state : Változó Előző: 5.1.16.12 /var/state : Változó   Index

5.1.16.12.1 /var/state/<szövegszerkesztő> : Szövegszerkesztői (editor) fájlmentések és állapot fájlok

Ezek a könyvtárak tartalmazzák azokat a mentett fájlokat, amelyeket egy szövegszerkesztő (például az elvis, jove, nvi) generált egy váratlan befejezésből kifolyólag.

Más szövegszerkesztők részére nem szükséges olyan könyvtár, amely az összeomlásból való visszaállításra szolgáló fájlok számára van fenntartva, de megkívánt egy jól definiált hely a további információk tárolására, amíg a szövegszerkesztő (editor) fut. Ezt az információt a /var/state alatti alkönyvtárban kellene tárolni (pédául a GNU Emacs elhelyezhetné a lezáró (lock) fájljait a /var/state/emacs/lock könyvtár alatt).

A jövőbeni szövegszerkesztők megkívánhatnak további állapotinformációt is; túl az összeomlásból való visszaállítást elősegítő fájlokon kívül, ezt az információt a /var/state/<szövegszerkesztő> könyvtár alatt kellene majd tárolni.

A Linux előző kiadásai - éppúgy mint a kereskedelmi eladók - használják a /var/preserve könyvtárat a vi és klónjai számára. Mindemellett valamennyi szövegszerkesztő a saját formátumát használja az összeomlásból való visszaállítást elősegítő fájljai számára, így valamennyi szövegszerkesztő részére külön alkönyvtár szükséges. A szövegszerkesztő-specifikus lezáró (lock) fájlok általában eléggé eltérőek az eszközmeghajtó és az erőforrás lezáró fájloktól, amelyek a /var/lock könyvtárban tároltak, ezért ezek a /var/state alatt tároltak.


next up previous index
Következő: 5.1.16.12.2 /var/state/misc : Különféle Fel: 5.1.16.12 /var/state : Változó Előző: 5.1.16.12 /var/state : Változó   Index

1999-09-17