next up previous index
Következő: 15.82.5.0.0.12 A ,,proc'' típus Fel: 15.82.5 FÁJLRENDSZER­SPECIFIKUS CSATOLÁSI OPCIÓK Előző: 15.82.5.0.0.10 Az ,,ncp'' típus   Index

15.82.5.0.0.11 Az ,,nfs'' típus csatolási opciói
A szöveges, kernel által feldolgozott opcióstring helyett az nfs fájlrendszer egy struct nfs_mount_data típusú bináris argumentumot vár. A mount program önmaga dolgozza fel a következő, ,,tag=érték'' formájú opciókat, és az említett struktúrába rakja őket: rsize=n, wsize=n, timeo=n, retrans=n, acregmin=n, acregmax=n, acdirmin=n, acdirmax=n, actimeo=n, retry=n, port=n, mountport=n, mounthost=name, mountprog=n, mountvers=n, nfsprog=n, nfsvers=n, namlen=n. Az addr=n opció megengedett, de nincs jelentése. Továbbá, a következő logikai opciókat, melyek előtt a no szócska állhat is felismeri: bg, fg, soft, hard, intr, posix, cto, ac, tcp, udp, lock. Részleteket lásd: nfs(5). Különösen hasznos opciók a következők:
rsize=8192,wsize=8192
Ez jelentősen gyorsabbá teszi az nfs kapcsolatot az alapértelemezett 1024­es blokkmérethez képest.
hard
Azok a programok, melyek egy NFS-en keresztül csatolt fájlrendszer valamely fájlját használják, felfüggesztik működésüket (hang) szerverhiba esetén. A processz nem megszakítható vagy megállítható a kill paranccsal, hacsak nem az intr is megadásra kerül. Az NFS szerver rendbejövetele esetén a program futása zavartalanul folytatódik. Általában erre van szükség.
soft
Ez az opció megengedi, hogy a kernel ne várakozzon tovább, ha az NFS-szerver egy megadott ideig nem válaszol. Ez az idő a timeo=time opcióval adható meg. Ez az opció akkor lehet hasznos, ha az NFS-szerver néha nem válaszol, vagy néha újraindítják, miközben néhány processz fájlokat próbál letölteni a szerverről. Általában ez sok gonddal jár.
nolock
Nem használja a ,,lock-olást''. Nem indítja a lockd-t.


next up previous index
Következő: 15.82.5.0.0.12 A ,,proc'' típus Fel: 15.82.5 FÁJLRENDSZER­SPECIFIKUS CSATOLÁSI OPCIÓK Előző: 15.82.5.0.0.10 Az ,,ncp'' típus   Index

1999-09-17