next up previous index
Következő: 5.1.16.3 /var/cache/man : a Fel: 5.1.16.2 /var/cache : alkalmazások Előző: 5.1.16.2 /var/cache : alkalmazások   Index

5.1.16.2.1 /var/cache/fonts : helyileg generált fontok

A /var/cach/fonts könyvtárat kellene használni a dinamikusan generált fontok tárolására. Főként a /var/cache/fonts/pk könyvtárban tárólódnak azok a fontok, amelyek a MakeTeXPK által generálódnak automatikusan.

Készíteni kellene egy hivatkozást (link) a /usr/lib/texmf/fonts/tmp könyvtárról a /var/cache/fonts könyvtárra. E hivatkozás segítségével lehetségessé válik a felhasználó számára, hogy egyszerűen használják a /usr/lib/texmf/fonts/tfm elérési utat, amikor megváltoztatják a TEXFONTS környezeti változójuk értékét. (Ez ugyanis az alapértelmezett elérési út Karl Berry TEX segédcsomagjainak, amely az ftp.cs.umb.edu:/pub/tex5.2 címen beszerezhető. Amennyiben egy másik TEX terjesztés használt, akkor szükséges lehet létrehozni egy hivatkozást (link) az adott font könyvtárból a /var/cache/fonts könyvtárra.)

A MakeTeXPK, amely a dvipsk programhoz tartozik, a .pk fájljait a fonts/pk/<eszközmeghajtó>/<fontnév> alá fogja elhelyezni (például, fonts/pk/CanonCX/cmr10.300pk) A .pk fájlok periodikusan kerülnek megtisztításra a /var/cache/fonts fában, vagy átmozgathatók a /usr/lib/texmf fa alá. Ha automatikus .mf vagy .tfm gererátor van használatban, akkor ezeknek a /var/cache/fonts megfelelő - mf vagy tfm - alkönyvtáraiba kellene tenniük az adataikat.

Egyéb dinamikusan létrehozott fontok is elhelyezhetőek ebben a fában, a /var/cache/fonts könyvtár megfelelően elnevezett alkönyvtárai alatt.
1999-09-17