next up previous index
Következő: 5.1.15.8.2 /usr/share/man : kézikönyvlapok Fel: 5.1.15.8 /usr/share : architektúra-független Előző: 5.1.15.8 /usr/share : architektúra-független   Index

5.1.15.8.1 /usr/share/dict : szó listák

A /usr/share/dict könyvtár számára megkívánt fájlok:

{ words }

Hagyományosan ez a könyvtár csak az angol words fájlt tartalmazza, amelyet a look(1) parancs vagy különféle helyesírási programok használnak. A words fájlt használhatják az amerikai vagy a brit helyesírás programok is. Azok a gépek, amelyek számára szükséges, mindkét fájlra (a /usr/share/american-english vagy a /usr/share/british-english fájlra) készíthetnek egy-egy hivatkozást (link).

Más nyelvek szavainak listái is használhatók, kicserélve az english szót az adott nyelv szavára. (Például /usr/share/dict/french, /usr/share/dict/danish, stb.) Ezeknek a fájloknak, amennyiben lehetséges, azzal az ISO 8859 karakter készlettel kellene rendelkezniük, amely megfelel az adott nyelv számára; ha lehetséges, akkor a Latin 1 (ISO 8859-1) karakterkészletet használjuk, bár ez sajnos gyakran nem lehetséges.

Más szó listákat, mint például a web2 ,,szótár'', szintén ebben az alkönyvtárban kellene elhelyeznünk.

Az oka annak, hogy ebben a könyvtárban kizárólag csak szó lista fájlok találhatók az, hogy egyedül ezek a szokványos fájlok a helyesírásellenőrző programokhoz.
1999-09-17