next up previous index
Következő: 5.1.7.0.2 /etc/opt : A Fel: 5.1.7 /etc : Gépspecifikus Előző: 5.1.7 /etc : Gépspecifikus   Index

5.1.7.0.1 /etc/X11 : Az X Window rendszerre vonatkozó beállítások

A /etc/X11 a javasolt elhelyezés valamennyi X11 gépspecifikus konfiguráció számára. Ezt a könyvtárat helyi ellenőrzés alatt szükséges tartani, amennyiben a /usr csak olvasható (read only) módon illesztett be. Az ebben a könyvtárban szükséges fájl az Xconfig (és/vagy XF86Config), valamint az Xmodmap.

A /etc/X11 alkönyvárjai között vannak az xdm és egyéb más programok (például az ablakkezelő programok) könyvtárai. Javasoljuk, hogy az ablakkezelő programoknak csak egy-egy konfigurációs fájlja legyen itt, amelyek alapértelmezett .*wmrc neve inkább system.wmrc legyen (hacsak a neve nem egy széles körben elfogadott vagylagos név) és ne használjon külön alkönyvtárat. Bármely ablakkezelő alkönyvtárainak neve meg kellene, hogy egyezzen az aktuális ablakkezelő binárisával.

/etc/X11/xdm tárolja a konfigurációs fájlokat az xdm számára. Ezen fájlok legtöbbje normális esetben megtalálható a /usr/lib/X11/xdm könyvtárban. Néhány helyi, az xdm-mel kapcsolatos változó adat a /var/state/xdm könyvtárban tárolt.
1999-09-17