Hogyan szerezzem meg a GMONE tar csomagokat?

A tar csomagokat (a forráskód tömörített archívját) megtalálod a ftp://ftp.gnome.org szerveren a /pub/GNOME/ könyvtárban. Ezeket a fájlokat átmásoljuk a GMONE FTP tükörszerverekre, amelyeknek a listáját megtalálod a http://www.gnome.org/ftpmirrors.shtml lapon. Ha nem tudod elérni a web és az ftp kiszolgálót sem, egy elég biztos helynek bizonyul a ftp://gnomeftp.wgn.net/pub/gnome.

Ezek a tar csomagok az egyedüli hivatalos kiadások, ezeket egyenesen a fejlesztők készítik, javítják. Jelenleg a legfrissebb változatot megtalálhatod a sources/latest könyvtárban, a GNOME-1.0 kiadáshoz a tar csomagok megtalálhatók a , gnome-1.0/sources könyvtárban.

Ha egészen friss fejlesztői tar csomagokra van szükséged, a Jim Pick Software közzéteszi a fejlesztői ág tartalmát napi frissítéssel tar csomag formájában. Letöltheted ezeket a következő címről: ftp://ftp.jimpick.com/pub/gnome/snap. Általában megtartanak néhány kulcsfontosságú napot minden csomagból, valamint készítenek diff fájlokat is (ezekben csak a különbözet van), tehát nem kell minden nap az egészet letöltened. Megjegyezném, hogy ezek nem hivatalos kiadások, hanem "unstable" (instabil, bizonytalan) pillanatképek, mindenapi környezetben nem javasolt a használatuk (hacsak nem tudod biztosan, hogy mit akarsz)