Milyen formátumból a legegyszerűbb felrakni a GNOME-ot?

Ez attól függ, hogy milyen számítógéped van, és hogy mihez szeretnél a GNOME-mal kezdeni. Ha nincs meghatározott célod, a hivatalosan támogatott módszer az, hogy ha letöltöd a legfrissebb tar csomagot (azok a fájlok, amik ".tar.gz"-re végződnek) a ftp://ftp.gnome.org-ról vagy valamelyik tükrözésről. Nézd meg a /pub/GNOME/sources könyvtárat, ebben találod a különböző csomagokat. Az FTP tükrözések teljes listáját megtalálod a http://www.gnome.org/ftpmirrors.shtml site-on, ha minden kötél szakad, próbáld meg a ftp://gnomeftp.wgn.net/pub/gnome-ot.

Ha a leges-legfrissebb, fejlesztői GNOME verzióval szeretnél kísérletezni, a CVS-t kell használnod. Semmi garancia nincs arra, hogy a CVS verzió akár csak lefordítható, azt meg végképp nem állítja senki, hogy még ha le is fordul, működni fog, de az észrevételeket és hibajelentéseket mindig szívesen fogadjuk. Ha ezek alapján úgy gondolod, hogy ez neked való, további információt a CVS verzióról találsz a http://www.gnome.org/devel/whatiscvs.shtml és a http://www.cinternet.net/~soren/gnome/cvs.shtml címeken.

Ha nem akarsz vacakolni a GNOME fordításával, és valamilyen elterjedt rendszert használsz, előfordulhat, hogy találsz előre lefordított bináris csomagokat. Jelenleg tudunk csomagokról RedHat, SuSE 6.0, Debian és LinuxPPC rendszerekhez. Nem túl régen voltak még bináris csomagok Solaris-hoz is, amint a kezünkben lesznek ismét jó csomagok, ezeket is elérhetővé tesszük. A különböző disztribúciókról megtudhatsz többet a http://www.gnome.org/start/getting.shtml címen.