Nem vagyok programozó, hogyan segíthetek?

Sok módja van annak, hogy hozzájárulj a GNOME-ot övező erőfeszítésekhez, akkor is, ha nem vagy programozó. Írhatsz dokumentációt (vedd fel a kapcsolatot a docs@gnome.org címen a dokumentátorokkal) átolvashatod a létező doksikat, javíthatod bennük a helyesírási hibákat, a formázás hibáit, világosabbá teheted a tartalmat vagy jobb példákat írhatsz.

Ha nem angol anyanyelvű vagy, és értessz angolul, csatlakozhatsz a fordítókhoz. Arról van szó, hogy le kell fordítani az alkalmazásokban előforduló üzeneteket. Ha ebben akarsz segíteni, iratkozz fel a gnome-i18n@nuclecu.unam.mx levelezési listára. A feliratkozáshoz küldj egy levelet a majordomo@nuclecu.unam.mx címre, a levél törzsében legyen a következő: "subscribe gnome-i18n". Megnézheted az anyanyelvedre elkészült fordítások állapotát a http://www.gnome.org/i18n weblapon.

Ha vannak jó ötleteid a GNOME felhasználói felületének fejlesztésével kapcsolatban, iratkozz fel a gnome-gui-list@gnome.org listára. A felhasználói interfésszel foglalkozó csapatot Jim Cape vezeti, ő tartja karban az UI-vel kapcsolatos javaslatokat szemléltető webhelyet a http://www.jcinteractive.com/gnome-ui/ címen.