Hogyan szerezzek vadi új GNOME verziót a CVS kiszolgálóról?

Ha GNOME alá fejlesztesz, vagy csak frissebb GNOME-ot szeretnél mint a legfrissebb tar csomagok, elgondolkodhatsz a CVS kiszolgáló használatán. Van egy fő-CVS kiszolgáló, amihez témaszám kell, azonban létezik számos tükrözés róla, amit bárki olvashat. Ez a tükörszerver-hálózat az Anonymus CVS, ezt lehet az anoncvs.gnome.org címen keresztül elérni (a cím terheléstől függően mindig más és más gépre mutat. Ha a GNOME forrásán szeretnél változtatni, előbb-utóbb szükséged lesz egy témaszámra a főkiszolgálón, de először tanuld meg a CVS használatát az anoncvs segítségével.

Útmutatót az Anonymus CVS kiszolgáló használatához találsz a http://www.gnome.org/devel/whatiscvs.shtml oldalon. Van egy nagyon hasznos leírás a http://www.cinternet.net/~soren/gnome/cvs.shtml lapon. Az anonymous kiszolgálók automatikusan frissülnek.

Ha a CVS-es GNOME-ot akarod használni, fel kell telepítsd a GNU segédprogramokat. Legalább kell a GNU Autoconf, Automake, Libtool és az m4. Ha ezek nem találhatók meg a rendszereden, letöltheted őket a GNU webkiszolgálójáról: http://www.gnu.org.