Microsoft Windows-t futtatok, én is használhatok GNOME-ot?

Pillanatnyilag a válasz: nem, a GNOME-ot még nem portolták Windows-os platformra, de a munkálatok folyamatban vannak. Ha tényleg szükséged van a Windows-os verzióra, készülj fel sok munkára.

Tor Lillqvist portolt több a GNOME által használt grafikus programkönyvtárat a Win32 (Microsoft Windows 95/98/NT) platform alá. Az erőfeszítéseiről többet olvashatsz a http://www.gimp.org/~tml/gimp/win32 weblapon. Portolta már többek között a glib, gtk+, gdk_imlib könyvtárakat.

Tor célja, hogy a Gimp teljes pompájában működjön a Windows-os platformon (részlegesen már most is működik), de munkája nagyon sokban elősegíti a GNOME portolását is. A GNOME alkalmazások egy részének szüksége van az Ő könyvtáraira (kicsit több hibakereséssel), valamint a libpng, gnome-libs könyvtárakra és az ORBit-ra. Ha valaki ezek is portolná, sok GNOME alkalmazást le lehetne fordítani és futtatni Windows alatt is.

Ha érdekel ez a projekt, olvasd jól át az Autoconf, dokumentációját, mert ennek segítségével teszünk különbséget a különböző rendszerek között a GNOME fejlesztése során. Megnézheted még a Cygnus Solution CygWin32 könyvtárait és segédprogramjait. Megkönnyíthetik az életedet.