V. Fejezet: A programok beszerzése, fordítása és illesztése

V.7. Mit tegyünk, ha hibaüzeneteket kapunk a kernel fordításakor?

Győződjünk meg róla, hogy az /usr/include/linux és az /usr/include/asm csak szimbolikus linkek, és az /usr/src/linux/include/linux és az /usr/src/linux/include/asm könyvtárakra mutatnak.

Ha szükséges, töröljük az adott könyvtárakat, és készítsük el a szimbolikus linkeket (ld. V. fejezet, 6. pont: Hol találhatók a <linux/*.h> és <asm/*.h> header fájlok?).

Ne felejtsük el, hogy a kernel patcheket (foltozások) a -p0 vagy a -p1-es opciókkal tegyük fel, különben hibákat okozhatunk (ld. kézikönyv, man patch).

Ha az 1.1.44-es kernelnél újabbat használunk, akkor olyan új könyvtárakat fogunk találni, mint az /usr/src/linux/include/asm-i386. Ha ennél korábbi kernelt upgrade-elünk (frissítünk), akkor az asm könyvtárat le kell törölnünk, és létre kell hoznunk a szimbolikus linkeket. A make symlinks el fogja készíteni a szimbolikus linkeket az asm-i386-os és az arch/i386/boot könyvtárakra is. A legegyszerűbb megoldásnak ilyenkor nem a patch-elés, hanem a teljes kernel beszerzése igérkezik (pl. 1.1.45.tar.gz).

Az "ld: unrecognised option `-qmagic'" üzenet azt jelenti, hogy be kell szereznünk egy újabb linkert, amelyet a következő helyen fogunk megtalálni:

ftp://tsx-11.mit.edu/pub/linux/packages/GCC/binutils-2.5.21.17.bin.tar.gzTartalomjegyzék