Starting Apache

Indítsuk el ..

A httpd elindulhat vagy mint Internet daemon, vagy mint egy egyszerû daemon. A kettô közötti külömbség, hogy Internet daemon-ként minden híváskor betöltôdik a memóriába, ezzel igencsak lelassítva a rendszert. Ezért szokták ezt ritkán alkalmazni.Vagy pedig a másik lehetôség a standalone mód. Bármelyiket is választjuk a Servertype directivában kell megmondanunk , hogy a server melyik módban fusson.

Parancssori opciók

-d serverroot
Beállítja a kezdô értékét a ServRoot változónak serverrot-ra. Ez felülírható a ServerRoot parancssal a konfigurációs file-ban. Alapértelmezésben ez /usr/local/etc/httpd. Ez az a directory amelyben a server 'él'.
-f config
Induláskor végrahajtaja a config file-ban levô utasításokat. Ha a config nem a / jellel kezdôdik akkor az elérési útja a ServerRoot-hoz relatívan van megadva. A alapértelmezése conf/httpd.conf.
-X
Single-process módban fut, belsô debugging céljából. A daemon nem érhetô el terminálról és nem fork-ol gyerekprocesszeket. Ne használjuk ezt az opciót ha közönséges web szolgáltatást akarunk nyújtani.
-v
Kiírja a httpd verzióját majd kilép.
-?
Kiírja a httpd opcióinak listáját majd exitál.