Előző Következő Tartalomjegyzék

3. Gondok az After telepítésekor

3.1 Frissítettem az 1.5-ös verzióra, de nem látok semmi változást. Miért?

Alapesetben az 1.5-ös verzió könyvtára más mint az előző verzióké. A bináris fájlok nevei szerencsétlenül a korábbi binárisok neveivel azonosak, amik pedig a korábbi könyvtárakra mutatnak, ekkor nem az új futtató fájlokat használod.

Ahhoz, hogy az 1.5-ös csomag szkriptjével működjön az új bináris fájlokat a régi könyvtárba kell tenni. Ekkor a program megvizsgálja a régi bináris fájlokat, és törli őket a rendszerről. Alapesetben az AfterStep /usr/X11R6/bin könyvtárba telepíti magát. Az 1.5-ös telepítő pedig az /usr/local/bin-be.

3.2 Nem akarok ennyi megjelenítési formát használni az 1.4.x-es vagy valamelyik korábbi verziókban; Meg akarom változatni az "xyz" eszköz megjelenítését 1.4.x-es vagy egy korábbi verzióban.

Csak a ~/GNUstep/Library/AfterStep könyvtárban levő fájlokat kell szerkeszteni. Nézd meg a telepítés részt a további információkért.

3.3 A kezelői felület nagyobb mint amit a pager (a virtuális felületek közötti lapozó eszköz) mutat.

Van/volt egy ilyen ismert hiba. A gond az a pager-rel, hogy legkevesebb három képernyőt tud mengjeleníteni egy irányban. A pager 3x3-as és 3x2-es méretben dolgozik megfelelően. (További információkat a Modulok részben a Pager konfigurálásával foglalkozó részben találsz.)

Albert Dorofeev (albert@mail.dma.be) csinált egy változtatást az src/functions.c-ben ami kijavítja ezt a problémát az AfterStep 1.4-ben; Nem tudom, hogy ez fog-e működni más verziókban is. Az src/functions.c-ben a következő sorokat változtatta meg:


if (newx > Scr.VxMax)
        newx = Scr.VxMax;
    if (newy > Scr.VyMax)
        newy = Scr.VyMax;

sorokat a következőkre

if (newx >= (Scr.VxMax - Scr.MyDisplayWidth) )
        newx = Scr.VxMax - Scr.MyDisplayWidth;
    if (newy >= (Scr.VyMax - Scr.MyDisplayHeight) )
        newy = Scr.VyMax - Scr.MyDisplayHeight;

Ennek a változásnak küszönhetően kiküszöbölhető a hiba, ami akkor jelentkezett, ha az egér "átugrott" a jobboldali határon, mert a pager is követti azt a képernyőn.

A hiba változatlanul meg van az AfterStep 1.4.5.x-es verziókban is, ha ez zavaró számodra, akkor frissíts. Az 1.4.5-t követő sorozatokban, a virtuális képernyő a base.{yourbppnumber}bpp fájlon alapul, és nem a pager konfigurációs fájlon. Kérlek figyelj arra, hogy a konfigurációs fájlok megváltoztatását helyesen hajsd végre.

3.4 Én Solaris-t futtatok, és gondom van a alphasort() funkcióval.

A Solaris-os AfterStep-el egyre kevesebb a probléma; ez az 1.4.4-es és annak későbbi változatainak részeiből épül fel. Neked csak frissítened kell későbbi verzióra. Az erre vonatkozó információkat leellenőrizheted a README.Solaris fájlban, és a következő oldalon: http://www.primate.wisc.edu/software/imake-stuff/.

3.5 Lecsökkentettem a gombok számát a fejlécben, és az AS összeomlik.

Meg kell nézned melyik verziót használod, és az általad használt feel fájlt át kell szerkesztened úgy, hogy az helyes legyen. Az ehhez kapcsolódó információkat nézd meg a look és feel beállításával foglalkozó részben.

Előző Következő Tartalomjegyzék