gif
gif
gif

gif

Előszó

Ez az irat az ELTE számítástechnika szakán házi dolgozatként készült el eredetileg. Az eredeti dokumentumot az Interneten elérhetővé tettük, és számos módosító javaslat után most kiadjuk a javított változatot. Remélem, ebben már nincs komoly hiba. (Az eredetiben sem volt sok.)

Ezennel közreadjuk, azaz bárki számára engedélyezzük másolását, terjesztését, ha az eredeti forrást megjelöli. Nem vállalunk felelősséget az esetleges tévedésekért, pontatlanságokért, valamint azért, ha valakinek a dokumentum megformázza a merevlemezét, vagy beteszi a macskáját a mikrosütőbe, bár tudtommal ilyenre nem képes. (De ha valaki áttenné egy ``közkedvelt'' szövegszerkeszőbe, amely annyira ``fejlett'', hogy vírusokat is képes terjeszteni, akkor még az sem kizárt. A LaTeX-ről ilyet nem tudok ;-) .)

Építő jellegű javaslatokat, kiegészítéseket szívesen fogadunk az alábbi címre:

  horvatha@rs1.szif.hu

Remélem, ez a kis irat sokak számára érdekes lesz, vagy esetleg kedvet csinál a Linux megismeréséhez. Annak meg méginkább örülnénk, ha sikerülne jócskán kiegészíteni a vállakozó szellemű Linux-kedvelők által írt részekkel. Azok, akik egy komplett fejezetet megírnak, bekerülnek a szerzők listájába, kisebb korrekciók javaslói pedig a köszönetnyilvánításba. Nem túl nagy dicsőség, de ez van. :-)

Győr, 1997. július 19.

Horváth András
szerkesztő
Horváthné Harmati Szilvia
szerző

gif

Linux